Crisis? Deze bespaar apps helpen een handje

Het einde van de economische crisis is nog altijd niet in zicht en daarom moeten steeds meer mensen bezuinigen. Gelukkig zijn er een aantal bespaar apps die ons daar bij kunnen helpen. We zetten de beste  uit verschillende categorieën op een rij.

Goedkoper met de Auto
Autorijden blijft een dure aangelegenheid, door je rijgedrag iets aan te passen kan het echter een stuk goedkoper. De app  DriveGain helpt je daarbij. De app geeft namelijk advies op je rijstijl  met behulp van een audioboodschap en geeft ook continu het advies via het scherm. In dit filmpje zie je hoe het werkt:

Mocht je het aanpassen van je rijstijl irritant of simpelweg niet besparend genoeg vinden dan is de app  Benzine-Jip wellicht een uitkomst. Met deze app kan je namelijk makkelijk zien waar je het goedkoopst kan tanken. De app Spotzi doet hetzelfde, maar dan voor parkeren.

Bespaarcheck
Soms is het lastig om in te schatten of je op de juiste manier energie bespaart en hoeveel je bespaart door bepaalde dingen te laten of juist uit te voeren. Met de bespaarcheck wordt bezuinigen heel simpel en kan je op een leuke wijze zien hoeveel je bespaart.

De app is onderverdeeld in 7 energiebesparende acties die op fraaie wijze zijn geanimeerd en leuk zijn om te gebruiken. Door het uitvoeren van de acties zijn er badges te verdienen en kan je meespelen in een besparings-ranglijst.

Naast dat je ziet hoeveel energie je bespaart kan je dus ook zien hoe goed je het doet ten opzichte van andere huishoudens, hierdoor is het naast een handige ook nog eens een leuke competitieve app. Mocht je nog meer willen weten dan geeft deze video een mooie rondleiding door de app:

Scoupy
Acties en kortingen zijn natuurlijk van alle tijden, maar wanneer je waar een goede actie kan vinden is soms nogal lastig. Scoupy laat precies zien waar je nog een koopje kan scoren met behulp van de app! Voor meer informatie kan je  het gehele artikel over Scoupy lezen of deze mooie animatie bekijken:

Appsfire
Ondanks de crisis, wil je natuurlijk nog wel de leukste apps op je telefoon. Met  Appsfire vind je altijd de leukste en vooral goedkoopste apps op simpele wijze vinden. Naast het ontdekken van nieuwe apps op goedkope wijze biedt de app ook nog een
sociaal aspect. Zie hier hoe de app werkt:

Nog meer bespaar apps? Kijk ook eens naar deze:

Call timer: houd je belminuten in de gaten

I Owe You: houdt op simpele wijze bij van wie je nog geld krijgt.

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant