De Casetop maakt van jouw smartphone een laptop

“Smartphones zijn onze computers aan het vervangen”. Het is een veelgehoorde uitspraak en met Casetop wordt dit steeds meer de werkelijkheid. Het  Kickstarter project van Livi design veranderd namelijk je smartphone in een laptop. Hoe de Casetop dat doet? Door je smartphone in de Casetop te pluggen en deze gaat dienen als processor, graphische kaart en trackpad (muis).

Zoals je hierboven kan zien in de afbeelding schuif je de slechts 2 centimeter dunne ‘laptop’ iets uit en leg je daar de smartphone tussen die je verbind met bluetooth. Het mooie van de Casetop is dat in principe werkt voor elke smartphone. Universeel en ook bij een telefoonswitch nog steeds te gebruiken. De makers van Casetop zijn sowieso voorstander van lang en duurzaam gebruik. Je moet er minstens 10 jaar mee kunnen werken. Is er een defect? Dan kan je dat makkelijk oplossen door simpelweg het defecte onderdeel te laten vervangen. Dat zorgt voor relatief goedkope repartie voor een apparaat dat sowieso slechts 250 dollar kost.

Wat krijg je dan precies bij het aanschaffen van een Casetop? Een 11,1 inch scherm met 720p resolutie (men hoopt nog te kunnen upgraden naar 1080p), een volledig toetsenbord, een HMDI ingang, een dual Micro-USB ingang, stereo speakers, MHL video output ,audio output en USB om ook tal van andere apparaten te kunnen opladen. Naast dat je er andere apparaten mee kan opladen ligt ook je eigen toestel aan de lader wanneer hij verbonden wordt met de Casetop. Met de batterij van de Casetop is het overigens ook goed gesteld: ruim 30 uur kan je ermee aan de slag.

Tot zover alleen maar hulde voor dit product, al is hij natuurlijk nog niet op de markt. Daarvoor moet er eerst nog een slordige 300.000 worden opgehaald via Kickstarter. Het ziet er voorlopig redelijk rooskleurig uit. Met nog 26 dagen te gaan is er bijna 60.000 euro opgehaald en daarmee ligt het project op schema. Voor nog meer uitleg kan je hieronder een filmpje van oprichter Johnny Andrus bekijken dan afkomstig is van de Casetop website.

Zou jij graag een Casetop in bezit willen hebben? We horen graag jouw mening onder dit artikel of deel het via  Twitter of Facebook. Je kan  hier het project bekijken en steunen op Kickstarter.

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant