Breathometer, een app als blaastest

De Breathometer is ’s werelds eerste blaastest die je kan gebruiken met behulp van je smartphone. Het kleine apparaatje, dat tevens dient als sleutelhanger, werkt vrij simpel en steek je in de audio-ingang van je telefoon. Nadat hij is gekoppeld met je telefoon blaas je in het apparaat waarna je telefoon aangeeft hoeveel alcohol erin je bloed zit en of je hiermee nog mag rijden. Als je te veel hebt gedronken wordt er via bijbehorende app meteen een alternatief vervoermiddel voorgesteld.

De kleine alcoholtester is nu nog niet verkrijgbaar maar heeft via  crowdsourch platform Indiegogo.com al meer dan $17,000 opgehaald in slechts één dag. Het project heeft een bescheiden doel van $25.000 en dat is op het moment van schrijven al met ruim 8 duizend dollar overschreden. De Breathometer gaat er dus wel komen, waarschijnlijk deze zomer al.

Oprichter Charles Yim vertelt dat het idee voor dit product ontstond toen hij met vrienden wat had gedronken en zich afvroeg of hij nu wel veilig naar huis kon rijden. Hij kwam tot het inzicht dat er eigenlijk geen toegankelijk en compact blaasapparaat op de markt is om dat te meten en zo onstond de Breathometer.

Handig zo’n mobiele blaastest, maar ik denkt dat het maar een klein gat in de markt is. De meeste mensen die na een aantal drankjes de auto instappen weten toch wel wanneer het niet meer verantwoord is? Daar hebben ze geen blaastest voor nodig. Neem niet weg dat het gewoon een leuke gadget is.

Ik kan me voorstellen dat de gadget ook kan dienen als aansporing om ‘wetenschappelijk’ te gaan drinken. Wie heeft er na tien biertjes het meeste alcohol in zijn bloed?  Zo kan je op een toegankelijke manier uitzoeken wie er het best tegen alcohol kan. Naast praktisch kan het apparaatje dus ook werken als een soort vermaak en dat schijnen te makers zich ook te realiseren, tenminste als je dit filmpje bekijkt met die-hard drinkers.

Wil jij zelf ook bijdragen aan dit project? Dat kan! Met een instap bedrag van 20 dollar kan je geld doneren waarmee je ook meteen je eigen Breathometer koopt. Zou jij er eentje willen hebben?

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant