Blackberry 10 Story Maker

In februari van dit jaar kondigde Blackberry hun compleet vernieuwde besturingssysteem  Blackberry 10 aan met daarbij twee gloednieuwe toestellen: De Q10 en de Z10. De introductie van zowel het besturingssysteem als de toestellen is geen half werk. Het besturingssysteem werd volledig opnieuw gebouwd en ook de toestellen zijn flink opgepoetst. De Q10 heeft voor de echte  Blackberryfans hun qwerty-toetsenbord behouden en heeft alles wat je verwacht van een hedendaagse smartphone.

BB10 Story Maker
Naast de Q10 is er ook de Z10 met een scherp en groot touchscreen. Het nieuwe besturingssysteem van Blackberry heeft een enorme hoeveelheid aan nieuwe mogelijkheden. In dit artikel ga ik dieper in  op één opvallende en unieke functie: de BlackBerry 10 Story Maker.

Met de Story Maker creëer je een eigen verhaal in de vorm van een video met behulp van de foto en-videogalerij. Een dergelijke functie lijkt een beetje op de simpele bewerkingsprogramma’s op je computer, zoals Windows Moviemaker. De BlackBerry Story Maker is een vergelijkbaar tool ook al is hij wel iets simpeler. Met de Story Maker kan je foto’s en video’s dus samenvoegen tot één mediaproduct. Nadat je een mooi visueel product heb gemaakt kan je er ook nog bijpassende muziek onder zetten en inleiden en afsluiten met een leuke tekst. Wil je een uitvoerige uitleg over het gebruik van de Story Maker? Kijk dan  hier naar een demo van of zie onderstaande introductie.

Ben je benieuwd geworden hoe deze functie in werkelijkheid werkt maar ben je (nog) niet in het bezit van een nieuwe Blackberry? Wij stellen twee Blackberry Q10- toestellen  ter beschikking om te testen.
Op basis van jullie ervaringen schrijven wij daarna een review. Na het testen mag je het toestel overigens gewoon houden!

Wat is jouw mening over het nieuwe Blackberry 10? Laat het horen in een reactie onder dit artikel of via  Facebook en  Twitter.

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant