Betalen met een vingerafdruk

Na de Apple iPhone 5s hebben nu ook de HTC One Max en de Samsung Galaxy S5  een ingebouwde vingerafdruk scanner in de telefoon. Handig voor het unlocken van je telefoon en om aankopen te doen in de app store (in het geval van de iPhone), maar wat zijn de verdere mogelijkheden? In Amerika maakt PayPal het binnenkort mogelijk om op je Samsung Galaxy S5 producten aan te schaffen met een vingerafdruk.

Betaalprovider PayPal is al langer bezig om betalen eenvoudiger te maken. Met enkel je e-mail adres kun je nu al veilig online betalingen verzenden en ontvangen en is het een wereldwijd erkend betaalsysteem. Met de vingerafdrukscanner gaat PayPal een stap verder en maakt mobiel betalen nog makkelijker. De telefoon maakt voor betalingen een unieke code op basis van je vingerafdruk, het apparaat en de encryptiesleutel van PayPal. Deze unieke code wordt in een beveiligde omgeving van je telefoon opgeslagen en kan worden opgeroepen wanneer je een PayPal betaling doet bij een van de aangesloten e-tailers.

PayPal heeft zojuist de software development kit beschikbaar gemaakt voor de Samsung Galaxy S5 zodat online retailers dit aan hun Android apps kunnen koppelen. Wanneer PayPal vingerafdruk-betalingen met de iPhone 5s en de HTC One Max beschikbaar worden, is nog niet bekend.

Mobiel bankieren groeit: alleen al in 2013 heeft 36% de stap gezet om bankzaken via de mobiele telefoon te regelen. In totaal bankiert twee derde van de Nederlandse smartphonebezitters deels met een mobiele telefoon. Dit gaat natuurlijk over de apps van de bank zelf, maar ook het aantal aankopen op de mobiele telefoon groeit: zelfs 11% van de online aankopen worden gedaan met een mobiele telefoon! Grote kans dat dit percentage zal stijgen met de komst van betalen met een vingerafdruk.

Doen jullie aan mobiel bankieren of heb je zelfs wel eens iets via de mobiele telefoon gekocht? En vertrouwen jullie banken en telefoonfabrikanten genoeg om je eigen vingerafdruk te lenen voor online betalingen? Laat het ons weten!

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant