Beste festival smartphone 2015

Het festivalseizoen is in volle gang bezig, met Pinkpop die om de hoek komt kijken. Natuurlijk wil je bereikbaar zijn, want tussen de duizenden aanwezigen wil je wel je vrienden kunnen vinden. Maar welke telefoon is het meest geschikt? Wij zetten de beste festival smartphones op een rij. 

 

Samsung E1200

[two_third]

Voordelen
Prijs Ok, technisch gesproken is dit geen smartphone. Maar het is de goedkoopste telefoon die op dit moment verkrijgbaar is! Je haalt deze telefoon al simlockvrij voor € 15,-. Na het kopen stop je gewoon je simkaart in de telefoon en je bent bereikbaar, zonder zorgen te maken over je smartphone thuis.

Grootte – De telefoon is lekker klein, zodat je er geen last van hebt tijdens het feesten. Ook weegt de E1200 maar 65 gram, dus heb je geen last van het gewicht in de broekzak.

Nadelen
Geen camera – Helaas heeft de E1200 geen ingebouwde camera. Je moet dus een aparte camera meenemen om die memorabele momenten vast te leggen.[/two_third]

[one_third_last]Samsung E1200 (1)[/one_third_last]

 

 

Alcatel OneTouch POP C2

[two_third]

Voordelen
Prijs De Alcatel OneTouch POP C2 is de goedkoopste simlockvrije smartphone van dit moment. Voor € 59,- heb je deze 4″ Android smartphone al in bezit en kun je met een gerust hart naar de festivals gaan. De telefoon heeft voor deze prijs ook een 3 megapixel camera, uitbreidbaar geheugen en 3G internet.

Nadelen
Specificaties – Het is een goedkope smartphone, dus je kunt niet verwachten dat er de specificaties van een high-end smartphone in zitten. De telefoon heeft een 1.3GHz dual-core processor, Android 4,2 en 512 MB RAM geheugen. Het is dus niet de snelste telefoon, maar voldoende voor social media, WhatsApp en een snelle foto.[/two_third]

[one_third_last]Alcatel POP[/one_third_last]

 

 

Samsung Galaxy S5

[two_third]

Voordelen
Spatwaterdicht – Festivals zijn bijna niet compleet zonder een flinke plensbui. Gelukkig maakt dat niet uit met de Galaxy S5. Deze telefoon is spatwaterdicht (IP67) en trotseert deze regenbuien zonder moeite.

Energiebesparende stand – De telefoon heeft een ingebouwde batterij besparende modus, waarmee je de accuduur met dagen verruimt. En je blijft bereikbaar: je kunt in deze stand gewoon nog bellen, sms’en, WhatsAppen, op internet en op social media, maar dan met zwart-wit beeld.

Nadelen
Prijs – Dit is niet zomaar een telefoon die je alleen voor een festival haalt. Al is de telefoon een stuk voordeliger geworden nu de Galaxy S6 verkrijgbaar is, heb je nog een echte high-end telefoon in handen. Je zult dus iets voorzichtiger zijn dan met de Alcatel hierboven.

Te goed bereikbaar – Met 4G, een goede camera en alles wat je normaal ook op de telefoon hebt, moet je er wel voor oppassen dat je niet meer met de telefoon speelt dan je van muziek geniet.[/two_third]

[one_third_last]Galaxy S5[/one_third_last]

 

 

Sony Xperia Z3 Compact

[two_third]

Voordelen
Stof- en waterdicht – De Sony Xperia Z3 Compact is uitermate geschikt als festival smartphone. De telefoon is stof- en waterdicht (IP68), is vervaardigd uit aluminium en heeft extra verstevigd glas, waardoor er weinig zorgen overblijven. Je hoeft de telefoon niet meer weg te stoppen als je in een bierdouche belandt.

Camera – De 20,7 megapixel camera maakt verbluffende foto’s onder alle lichtomstandigheden, maar ook voor video is de telefoon zeer geschikt. Je filmt de acts in 4K en kunt na afloop inzoomen zonder kwaliteit te verliezen.

Nadelen
Tussentijds opladen – De Xperia Z3 Compact heeft één van de beste accu’s op de markt. De telefoon houdt het met gemiddeld gebruik zo’n twee dagen uit. De STAMINA energiebesparende modus is alleen niet voldoende om dit naar vier dagen te verlengen. Je zult dus een powerbank nodig hebben om tussendoor bij te laden.

Prijs – Net als de Galaxy S5 is dit niet zomaar een telefoon die je alleen voor een festival haalt. Ook de Z3 en Z3 Compact zijn echte high-end telefoons, waar je veel plezier van zult beleven.[/two_third]

[one_third_last]Xperia Z3 Compact[/one_third_last]

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant