De 5 beste camera apps voor Android

Waar we vroeger nog hele cameratassen mee moesten nemen om de vakantie vast te leggen, is tegenwoordig de telefoon bijna al voldoende. Met de standaard foto app van jouw telefoon kun je over het algemeen nog wel mooie plaatjes maken, maar wist je dat je nog meer uit deze foto’s kunt halen? Wij onderzoeken de vijf beste camera apps voor Android. 

 

A Better Camera

1) A Better Camera

De naam van de app A Better Camera zegt op zich al genoeg: de app heeft veel uitbreidingen ten opzichte van jouw standaard camera app! Veel mensen gebruiken deze app vanwege de geweldige HDR functie (zelfs bij filmen) die de kleuren veel levendiger maakt, maar er zit ook een goede groepsshot, nacht- en panoramamodus in.

Fotografieliefhebbers die zelf meer handmatig in willen stellen kunnen we deze app ook aanraden; A Better Camera laat je in een overzichtelijk menu onder andere de ISO, witbalans en het focuspunt instellen en heeft verschillende rasters om makkelijker de perfecte foto te maken. Wat wij ook heel handig vinden van deze app is de waterpas, zodat je zeker weet dat de foto recht genomen wordt. 

A Better Camera heeft immens veel mogelijkheden, maar helaas zijn de meest interessante functies enkel beschikbaar via in-app aankopen. Maar, als je graag foto’s maakt is dit de aanschafwaarde zeker waard!

Download:
Gratis versie (met in-app aankopen)
Premium versie (€ 1,99)

 

fv5

2) Camera FV-5

Wil je de telefoon net als de spiegelreflex gebruiken, dan is Camera FV-5 een goede optie. Het programma gaat net wat verder dan A Better Camera en het menu komt meer overeen met dat van een ‘echte’ camera. Je zult in deze app geen filters en verschillende foto-modi zien, maar enkel instellingen voor goede camera. De gratis variant laat je vooral de app ‘proeven’ en heeft VGA (0,3 megapixel) als grootste beeldresolutie. Wil je de volledige app, dan moet je € 2,99 betalen.

De app laat je onder andere de ISO, witbalans, sluitertijd, belichting en focuspunt vaststellen en je kunt ook dezelfde foto maken met verschillende soorten belichting, zodat je zelf een HDR foto kunt samenstellen. Ook kun je standaard het histogram laten zien en heb je altijd overzicht of de foto wel de optimale kleur- en contrastverdeling heeft.

Camera FV-5 is een handige tool om te kijken of een spiegelreflex bij je past. Zeker bij de volledige versie kun je immens veel instellen en zul je in het menu aan de linkerkant nog meer verborgen instellingen vinden, zodat je echt weet waar je smartphone camera mee bezig is.

Download:
Gratis versie
Premium versie (€ 2,99)

 

Manual-Camera-for-Android

3) Manual Camera

Sinds Android 5.0 heeft Google de verborgen instellingen van de camera vrijgegeven, zodat elke app-ontwikkelaar hier gebruik van kan maken. Manual Camera is de eerste app die werkelijk alle functionaliteiten gebruikt en alle instellingen handmatig laat instellen, en dat alles in een overzichtelijk en gebruiksvriendelijk ontwerp. Stel net als bij de LG G4 de witbalans in Kelvin in, speel uitgebreid met de ISO en sluitertijd en creëer zo de mooiste plaatjes. Het is voor deze app zelfs mogelijk om alles in RAW-formaat op te slaan voor bewerking na afloop.

Manual Camera is de meest uitgebreide app om handmatig de fotokwaliteit in te stellen, maar er zitten helaas een aantal haken en ogen aan. Deze app werkt namelijk niet wanneer je geen Android 5.0 hebt, maar het is ook afhankelijk van de telefoonfabrikant of de instellingen van je camera wel opengesteld zijn op de telefoon. Bekijk daarom vooraf met de Manual Camera Compatability app of jouw telefoon wel geschikt is, voordat je € 2,69 uitgeeft aan de app.

Download
Premium versie (€ 2,69 – check eerst of je telefoon het ondersteunt)

 

camera mx

4) Camera MX

Camera MX is een leuke camera die, in tegenstelling tot de voorgaande apps, vooral uitblinkt in de speelse effecten. Je hebt weinig instellingen voor de camera zelf; het blijft bij de belichting, resolutie zelfonstpanner en HDR, maar deze camera heeft wel 20 mooie filters die ook voor video gebruikt kunnen worden. Een groot voordeel van deze filters is dat je ook een slider hebt om de intensiteit aan te geven en zo de foto of video te bewerken voordat je ‘m geschoten hebt. Een andere leuke optie is de ‘shoot the past’ optie waarbij de camera meerdere foto’s maakt waarvan je na afloop kunt kiezen welke het best gelukt is. En de app is helemaal gratis; er zitten geen betaalde functies aan vast.

Download:
Gratis versie

 

selfie

5) YouCam Perfect

Tijdens deze zomer zullen er natuurlijk ook veel selfies geschoten worden. En een selfie moet natuurlijk perfect zijn, aangezien de camera een stuk dichter op je gezicht staat. Gelukkig biedt YouCam Perfect daar een oplossing voor. Het is een selfie-app die het gelijk mogelijk maakt om de selfie te bewerken. Voeg een van de 14 filters toe, haal de oneffenheden in de huid weg, laat je wallen verdwijnen of geef jezelf zelfs een facelift. Het kan allemaal! En heb je al eerder een mooie foto gemaakt, dan kun je ook deze inladen en de effecten toepassen, of zelfs objecten in de achtergrond laten verdwijnen.

Download
Gratis versie

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant