Besparen op je bundel en telefoonrekening

Elk jaar is geld besparen één van de meest voorkomende goede voornemens. En er is een hoop te besparen, zeker als je vaak buiten de bundel belt. Uit onderzoek blijkt dat 50% van de jongeren regelmatig buiten de bundel op internet zit en is 90% niet op de hoogte van de extra kosten hiervan. Begin 2016 goed: lees hier hoe je kunt besparen op je bundel en op je telefoonrekening!

 

1. Gebruik wifi

Wellicht een voor de hand liggende tip, maar met het razendsnelle 4G vergeet je nog wel eens het wifi aan te zetten. Let daarom op of je thuis op het wifi netwerk zit in plaats van je mobiele internet. Zo houd je genoeg data over om buiten de deur lekker met Spotify over de luidsprekers op Facebook te zitten. Wees wel voorzichtig met openbare wifi netwerken, deze zijn niet altijd veilig.

 

2. Houd het verbruik bij

Gelukkig sturen de meeste providers sms berichten wanneer je bijna door de bundel bent. En dit bericht komt altijd op het verkeerde moment. Daarom kun je met de app van je provider op de voet volgen hoe veel je verbruikt hebt en daar je verbruik op aanpassen. Ook kun je in de telefoon nagaan welke apps het meest data verbruiken zodat je ook hier rekening mee kunt houden. Lees hier hoe.

netwerk apps

 

3. Heb je alle push-berichten nodig?

Aanvullend op punt 2, kun je ook overwegen om push-berichten van apps uit te zetten. Een push-bericht is wanneer een app automatisch informatie laat zien op de smartphone. Zo ontvang je bericht wanneer er nieuwe e-mail binnenkomt of krijg je een pop-up van Facebook, zelfs al staat de app niet open. Om al deze informatie te krijgen, is er echter wel mobiel internet nodig. Daarom raden we aan om de push-berichten uit te zetten of om deze berichten minder vaak op te laten halen.

 

4. Wat zegt je telefoonrekening?

In de telefoonrekening kun je goed terugvinden waar de kosten vooral zitten. Je krijgt dan inzage in de kosten die je meestal buiten de bundel hebt, maar krijgt ook meer inzicht in je werkelijke verbruik. Heb je bijvoorbeeld een bundel met een onbeperkt aantal minuten, terwijl je er misschien maar 50 per maand verbruikt? Misschien moet je dan voor je volgende abonnement kijken naar een bundel met minder minuten. Zo ook met MB’s. Wellicht betaal je voor veel meer MB’s dan je nodig hebt!

 

5. Combineer mobiel met Alles-in-1

Om nog meer te besparen kun je kijken of je thuis een Alles-in-1 abonnement hebt van dezelfde provider als je mobiele aansluiting. Als je thuis KPN hebt en ook op de mobiel met KPN belt, krijg je bijvoorbeeld al standaard 5,- korting per maand op je telefoonbundel, een extra zenderpakket en ook nog een verdubbeling van de minuten, sms’jes en MB’s! En binnen hetzelfde huishouden kun je gratis bellen en overtollige MB’s uitwisselen.

Telfort heeft ook een soortgelijke combinatie aanbieding, maar dan moet je kiezen uit de combivoordelen. Je krijgt dan of 5,- korting, of een gratis zenderpakket of een verdubbeling van de minuten en MB’s.

allesin1

 

6. Markeer je verlengdatum in de agenda!

Het is altijd handig om te weten wanneer je het abonnement kunt verlengen. Als het abonnement bijna afloopt, is het tijd om even goed na te gaan wat je hierna wil nemen. Met de informatie uit punt 4 kun je op zoek gaan naar een abonnement wat echt bij je past. Vergelijk bij Phone House of jouw wensen en verbruik nog steeds bij je eigen netwerk passen, of dat overstappen naar een andere provider een betere keuze is. De winkelmedewerker kan je met dit alles helpen.

Sowieso is tijdig verlengen (of overstappen) om meerdere redenen handig. Niet alleen om eerder een nieuwe telefoon in handen te hebben, maar ook omdat een deel van de maandbundel gereserveerd is voor de aflossing van de telefoon. Als de contractstermijn verlopen is, betaal je dus onnodig aan een telefoon! Zonde…

Kijk daarnaast bij het verlengen goed welke telefoon je neemt. De nieuwste Samsung Galaxy S6 of iPhone 6s is prachtig, maar misschien ben je al tevreden met minder. Oudere smartphones als de iPhone 5s voldoen wellicht ook nog en zijn voor een minder hoge (maand)prijs te krijgen. Zet je wensen op een rij en kijk of een oudere flagship smartphone of budget smartphone daar binnen passen.

Maar je kunt ook kijken of je op dit moment wel een nieuwe telefoon nodig hebt, of dat een sim-only met je huidige telefoon ook kan. Bij een sim-only betaal je enkel voor de minuten en MB’s van het abonnement en niet voor een telefoon. Is je telefoon dan uiteindelijk toch kapot gegaan, kun je altijd nog overwegen om een losse telefoon aan te schaffen die aan je wensen voldoet.

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant