Automatisch afspelen Facebook video’s uitzetten

Ga jij ook zo snel door je databundel heen? Een van de belangrijke veroorzakers kan Facebook zijn. Een recente wijziging van het sociale medium laat adverteerders video’s van max. 15 seconden automatisch afspelen. De geluidsloze video’s zorgen ervoor dat de advertentie beter blijft hangen bij een klant, maar het heeft grote gevolgen voor je databundel. Irritant dus, maar je kunt het automatisch afspelen van Facebook video’s uitzetten.

Android

Bij een Android telefoon kun je direct vanuit de Facebook-app het automatisch afspelen van Facebook video’s uitzetten. Dit doe je met de Android menu-knop onderaan je scherm of via het Facebook menu bovenin het scherm (rechts naast het wereldbolletje).

  • Facebook menu
    Druk op de drie horizontale streepjes > Appinstellingen (onderaan) > Video’s automatisch afspelen > Aan/Alleen Wi-Fi/Uit
  • Android menu-knop
    Druk de menu-knop in > Ga naar instellingen > Video’s automatisch afspelen > Aan/Alleen Wi-Fi/Uit

Video android

 

iOS

Bij Apple smartphones zit de optie iets verder verstopt. Het wijzigen van deze instelling gaat niet via de Facebook app, maar via het Instellingen menu.

Druk op Instellingen  > Facebook > Instellingen > Automatisch afspelen > Aan/Alleen Wi-Fi/Uit

Video ios

 

PC

Tenzij jouw smartphone je Wi-Fi hotspot is, kan het automatisch en geluidloos afspelen van video advertenties op de PC weinig gevolgen hebben voor een datalimiet. Maar ook voor Facebook op de PC is de auto-play functie van Facebook video’s uit te zetten. Dit doe je gewoon via de instellingen op de website (het driehoekje rechts bovenin).

Druk op het pijltje Rechtsboven > Instellingen > Video’s > Video’s automatisch afspelen Aan/Uit

Video pc

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant