Apps voor vrouwen

In de wereld van telefoons, gadgets en apps bevinden zicht vooral mannen, daarom nu een aantal apps voor vrouwen. De applicaties waar een vrouwenhart sneller van gaat kloppen over mode,  shoppen, design, beauty, uitgaan en lifestyle. Een selectie.

Etsy
 Het shopwalhalla  voor unieke en handgemaakte producten. Etsy is een digitale marktplaats voor handgemaakte producten. Super handig voor kleine ondernemers  en met ruim 15 miljoen producten(!)  is er meer dan genoeg keus voor de kopers. Wat vind je er zoal? Kleren, sieraden, kunst, design, bruidsjurken, zonnebrillen, horloges, mobiele accessoires en nog veel meer!  Met deze applicatie blijf je eindeloos speuren, kijken en kopen.Verkrijgbaar voor iPhone en Android (gratis).

Uit-app
Dagje of avond uit met vriendinnen? De Uit-app van het uitburo biedt de complete uitgaansagenda van Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Groningen, Maastricht en Zwolle. De app geeft je naast een goed overzicht ook tips op hun ‘uitgelicht’ pagina en biedt informatie over verkooppunten. Hou je van acties? Er is ook een tabje voor last-minute kaarten voor 50% van de prijs. Voor iPhone en Android (gratis).

Kate Middleton Style List
Wie houdt er niet van dit Engelse prinsesje? Met deze lijst ben je altijd op de hoogte van wat Kate draagt. Jammer dat de kleding voor de gemiddelde vrouw niet te betalen is, maar op deze manier weet je wel weer meteen wat er in de mode is. Wat vind je van onderstaande outfit? De app is te downloaden voor iPhone (€0,89).

 

 

Zwanger.nl
Veel vrouwelijker kan een app niet zijn. Met deze applicatie krijg je dagelijks een leuk nieuwtje of weetje voorgeschoteld  en elke week een update over jouw eigen zwangerschap gebaseerd op de uitgerekende datum. De app beschikt over een uitgebreide lijst met kindernamen en heeft antwoord op veelvoorkomende vragen over sport, voeding, seks en kwaaltjes. Verkrijgbaar voor iPhone en Android (€1,79).

 LINDA
Voor veel vrouwen in vrijwel elke leeftijdscategorie is de LINDA de maandelijkse bijbel. LINDA heeft  ook een app.  Naast leuke content op het gebied van lifestyle, mode etc. ontvang je als gebruiker elke week een ‘videocompliment van een leuke vent’.  Al vele bekendheden lieten een boodschap achter: Junkie XL, Jamie Olivier, Dio en Youp van ’t Hek waren al een keer te zien. Onlangs was het Wouter de Jong (ex-GTST’er Milan) die  een spannende boodschap achterliet. Te downloaden voor iPhone en Android (gratis).

Gucci Style
Het modehuis Gucci presenteert hun gratis digitale magazine via een app waarin je een kijkje achter de schermen krijgt. Dit magazine is voor een groot deel een soort stijlboek, inspiratiegids en webshop, maar biedt daarnaast ook interviews en interactie via Facebook, Twitter en Tumblr. Een app die stijlvol is vormgegeven zoals je mag verwachten van een luxueus modemerkt als Gucci. Gratis te downloaden in de App Store.

Gevonden op Marktplaats
Hier spelen we een beetje vals, want dit is geen app. Maar die zou er wel moeten zijn! Iedereen kent de website marktplaats.nl, maar niet iedereen kent de verborgen pareltjes op de site. Designer Jules David brengt de pareltjes naar de oppervlakte en struint de website af op zoek naar unieke voorwerpen. Wat dacht je van een opgezette krokodil, unieke retrolamp of het skelet van een toekan? Je gaat Marktplaats op een hele ander manier bekijken. Marktplaats zelf heeft overigens wel een app voor iPhone en Android (gratis).

Natuurlijk zijn er nog talloze andere apps.  Nog een paar die in ieder geval het vernoemen waard zijn:

Pinterest: digitaal moodboard, welke vrouw kent het niet. Gratis voor iPhone en Android.

Hip & Hot: Nederlandstalige app met originele hebbedingen. Gratis voor iPhone.

Pill Reminder: de naam zegt het al. Gratis voor iPhone en Android.

Couverts: meteen reserveren bij de leukste restaurants in Nederland. Gratis voor iPhone en Android.

Welke apps gebruik jij die geen enkele vrouw mag missen op haar smartphone? 

 

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant