Apps van de week

Nog op zoek naar een leuke app? We zetten een aantal nieuwe must-haves op een rij! Deze week de update van Vine, de prachtige game Limbo, hardlopen met QWOP en foto’s schieten met Polamatic.

Vine
We beginnen niet met een nieuwe app, maar wel met een belangrijke update van video app  Vine. Een update was van levensbelang voor Vine, want sinds  de videofunctie van Instagram is het aantal Vine uploads flink gedaald. Gelukkig hebben ze nu een aantal extra camerafuncties en nieuwe categorieën om filmpjes te ontdekken. Daarnaast is het nu ook mogelijk om te “revinen”, dit wil zeggen dat je video’s van anderen op jouw profiel kan posten, vergelijkbaar met het “retweeten” op Twitter. Leuke functies die het proberen waard zijn. Ondertussen staat Instagram overigens ook niet stil, je kan nu ook video’s maken in landscape.

Limbo
Dit was al een succesvol spel op andere platforms (Xbox, PS3 en PC) en is nu ook beschikbaar voor iPhone, iPad en iPod touch. In de platform game moet verschillende puzzels oplossen om je zus te redden. De puzzels zitten goed in elkaar, maar vooral de omgeving maakt het een indrukwekkende game. De €4,49 die je ervoor moet neerleggen is het vooral waard als je speelt op de iPad. Als je meer wilt weten kan je even rondneuzen op  de Limbo website of onderstaande trailer bekijken.

QWOP
Zin in een stukje hardlopen op je smartphone? Met QWOP kan je een stukje sprinten, verspringen of hordelopen. Klinkt heel leuk, maar in praktijk zal je vooral moeite hebben met het niet laten vallen van je atleet. Misschien wel één van de moeilijkste spelletjes die ik ooit heb gespeeld en daardoor vrij frusterend.  Gelukkig staat YouTube vol met tutorials. QWOP is voor 72 cent te downloaden voor Android en kost 89 cent voor iPhone. Een spel voor de die-hards!

Polamatic
Met deze foto app krijgen jouw foto’s een leuke polaroidlook. Met 20 verschillende foto-effecten en 36 verschillende lijsten om ze  is er keuze genoeg. Voordat je jouw bewerkte foto’s deelt kan je ook nog een korte tekst toevoegen in verschillende stijlvolle lettertypes. De app ziet er fraai uit en geeft je het authentieke polaroidgevoel. De app was al een tijdje beschikbaar voor iOS, maar nu kunnen ook Androidgebruikers naar hartelust polaroids schieten! Voor €0,76 te downloaden in de Google Play store en voor een eurootje meer voor iOS.

Weet jij nog andere leuke apps of wil je jouw mening kwijt over bovenstaande apps van de week? Laat het ons weten!

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant