De video app Vine

Vine is eind januari gelanceerd onder de vleugels van Twitter en is hard op weg een klassieker te worden in de Appstore. Met  de app Vine maak je video’s van maximaal 6 seconden die je heel simpel kan delen met je vrienden.

Het opnemen van een filmpje werkt heel simpel: raak het scherm aan en de opname begint te lopen, laat los en je opname pauzeert.  Door de opname/pauze manier van filmen monteer je al tijdens de opname en kan iedereen heel simpel creatieve  (stop-motion) filmpjes maken als  deze met bewegend fruit of een  grappige kledingtransformatie.

De korte filmpjes krijgen het karakter van een animated GIF doordat ze automatisch herhaald worden (het filmpje wordt afgespeeld in een ‘loop’). Het grote verschil met een animated GIF is alleen dat een GIF geen geluid bevat, een Vine video wel. Naast dat de applicatie heel simpel werkt heeft het ook een sterk sociaal karakter. Vine heeft namelijk zijn eigen platform waar je makkelijk je video’s kan delen met vrienden en de rest van de gebruikers,  delen via Twitter en Facebook is overigens ook geen probleem. Om ordenen en zoeken na publicatie makkelijk te maken gebruikt Vine de welbekende #hashtags.

Op bijna elke technologiewebsite werd er wel aandacht besteedt aan de lancering van de app, vooral omdat het gezien wordt als potentiële topper en videovariant van Instagram.  Enkele dagen na de lancering was Vine opnieuw in het technieuws nadat er een filmpje met expliciete pornografische beelden verscheen onder de hashtag #dildoplay. Op zich niet heel raar, was het niet dat  het filmpje werd gepromoot onder het kopje editor’s pick (gekozen door redactie). Door deze kwestie kreeg het imago van Vine (vooral in Amerika) een flinke klap en kreeg de app een 17+ rating in de eerstvolgende update.

Dat filmpje kon inderdaad niet door de beugel, maar dat doet voor mij verder niks af aan deze applicatie. Een simpele app waar je veel lol aan kan beleven. Nog wat inspiratie nodig om zelf ook aan de slag te gaan? Kijk dan even  hierhier, of  hier. Vine is nu alleen te downloaden in de Appstore, maar waarschijnlijk komt er binnenkort ook een versie voor Android.

Hoe is  jouw ervaring met de video app Vine? Deel jouw ervaring via  Twitter @ThePhoneHouseNL of laat hieronder een reactie achter.

 

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant