De app Storytel, het Spotify voor boeken

Vrijwel ieder kind is opgegroeid met kinderboeken die werden voorgelezen door je ouders. In het begin gewoon omdat je nog niet kon lezen, later ook omdat het lekker makkelijk en leuker is dan zelf lezen. Op latere leeftijd werd je niet meer voorgelezen, maar gelukkig verscheen er het luisterboek. Helaas bleef het imago van het luisterboek een beetje kinderlijk en werd het vooral iets voor luie ouders. Daar moet nu verandering in komen met de app Storytel; het Spotify voor boeken.

Een mooi initiatief dat momenteel 500 Nederlandse boeken en ruim 2000 Engelstalige boeken in de app heeft zitten. De app heeft voor ieder wat wils al is de database nog niet zo heel groot. Interessant is de keuze voor meer Engelstalige dan Nederlandsetalige titels, maar dat zal allicht ietsvan doen hebben met de Zweedse oorsprong van het bedrijf. De verschillende mobiele platformen zijn in ieder geval goed vertegenwoordigd: de app is te downloaden voor iPhone, Android en Windows Phone. Meer versies dan je gewend bent van de meeste app. Voor gebruik van de app is registratie verplicht evenals het achterlaten van je betaalgegevens; voor onbeperkt gebruik van de app betaal je  €9,90 per maand, wat in het volgende kalenderjaar zal stijgen naar €15, Ben je toevallig NRC-abonnee? Dan kan je de app de eerste maand  gratis gebruiken.

Storytel komt dus oorspronkelijk uit Zweden waar het al ruim 40.000 gebruikers heeft en dat is best veel voor een betaalde app. Het succes van de app heeft waarschijnlijk te maken met de mobiliteit van een boek ‘lezen’. Je hoeft geen boek vast te houden en niet actief te lezen. Hierdoor kan je ook tijdens het hardlopen en in ontspannen posities een boek luisteren. Mooie extra functie is het instellen van een timer vlak voor het slapen gaan. Op deze manier stopt Storytel vanzelf na de ingestelde tijd en mis je niks bij het opstaan.  Als je nog meer wil weten over beschikbare titels en de app kijk dan op  de website. 

Heb jij Storytel toevallig al gebruikt? We zijn benieuwd naar je mening!

 

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant