De app Moves maakt alle bewegingstrackers overbodig

De app die alle  geavanceerde stappentellers, bewegingstrackers en polsbandjes (Fitbit, Jawbone up, Nike Fuelband) overbodig maakt. Met de app Moves is je telefoon in je broekzak voldoende om super simpel al je bewegingen te meten.

Moves is een tijdje geleden al succesvol gelanceerd voor iPhone en maakt nu de stap naar Android. Moves detecteert op een simpele wijze al je bewegingen en maakt onderscheidt in activiteiten, zoals wandelen, rennen of een stuk fietsen. De afstanden die je aflegt worden weergegeven in stappen, waarbij je een persoonlijk doel kan stellen voor de hoeveelheid stappen die je per dag wil maken. Bij het behalen van je doel krijg je een notificatie. Naast de stappen worden ook andere bewegingen wordt weergegeven in je dagelijkse overzicht.

Het mooie aan Moves is dat de app naast het registreren van je beweging ook een kaart toont waarop bezochte locaties in worden weergegeven. Op deze manier kan je precies zien wanneer je op bepaalde plekken bent geweest, hoe lang je hebt gereisd en op welke manier je reisde. Onderstaande afbeelding is een goed voorbeeld.

Zoals je in de afbeelding ziet worden locaties ook zeer nauwkeurig weergegeven, dit is te danken aan app Foursquare waarmee Moves is geïntegreerd.

Met deze nieuwe versie voor Android maakt Moves een goede stap met een app die fantastisch werkt en geen uitleg nodig heeft door de simpele werking. Voor de mensen die polsbandjes of andere ‘ingewikkelde’ stappentellers niet nodig of simpelweg te duur vinden is Moves de ideale oplossing. Moves klinkt dus als het de perfecte activiteiten app, maar er is helaas ook een groot nadeel: de batterijduur van je telefoon.  Door de vele data die de app op de achtergrond moet genereren gaat de batterij behoorlijk snel leeg. Zonde, maar lastig op te lossen met software alleen. Apple heeft met hun nieuwe iPhone 5s een mogelijke oplossing met de extra M7-processor die taken als beweging en GPS voor zijn rekening neemt. Dat is dus nog heel even afwachten. Hoe dan ook een mooie app die ondanks het batterijprobleem meer dan het proberen waard is!

Wat vind jij van Moves? Laat het ons weten in een reactie.

 

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant