De app Days is een vrolijk fotodagboek

De iOS-app Days is een nieuw visueel dagboek. Niet alleen gericht op het maken van foto’s, maar vooral op het delen van foto’s.  De applicatie moet dienen als een fotodagboek en is gericht op alledaagse dingen. Zoals een foto van een wandeling in het park of het heerlijke Italiaanse ijs dat je daar hebt gekocht.

Idee
Je maakt door de dag heen foto’s binnen de vrolijk vormgegeven app die je vervolgens één keer per dag deelt. Je  kan dus oneindig foto’s maken, maar uiteindelijk heb je ‘slechts’ één moment per dag om foto’s te delen. Dit zorgt ervoor dat je nooit last hebt van te veel foto’s en je bij regelmatig gebruik een duidelijk beeld krijgt van je dagelijks leven en dat van je vrienden. Het idee van de app is out of the box net als de speelse omgeving en interface.

Gebruik
Bij het openen van de app krijg je eerst de Days van je vrienden te zien en kan je makkelijk naar het tabblaadje ‘My Days’ skippen om je eigen foto’s te bekijken en is het maken van een foto ook een klik  van je verwijderd. Overzichtelijk en simpel.

Klein nadeel van de app is dat het kiezen van je dagelijkse foto moet doen vanuit de applicatie en je dus niet kan importeren van je normale cameraroll.  Eerst de app openen en dan foto’s maken is dus noodzakelijk. Hierdoor verliest de app iets van zijn toegankelijkheid, maar misschien is het ook gewoon een kwestie van wennen.

Naast foto’s maken kan je overigens ook super simpel je eigen GIF maken. Bij het nemen van meerdere foto’s binnen 10 seconden maakt Days hier vanzelf een GIF animated bestandje van.  Iets wat nu helemaal trendy is dankzij succesvolle apps als  Vine en  Cinemagram.

Reageren op de Days van je vrienden kan met een geschreven comment, maar daarnaast ook met de grappig ontworpen badges. Waar doet de ‘Fail’ Badge rechtsboven jou aan denken? Volgens CEO Jeremy Fischer is het chocolade-ijs. Daar heeft hij zelf namelijk een hekel aan. Persoonlijk doet het mij aan iets anders denken…

Een app die opvalt door het originele gebruik en leuke vormgeving. Net als bij vele andere nieuwe apps ontbreekt het alleen nog aan gebruikers, maar hopelijk gaat dat snel veranderen. Heb jij Days al gebruikt? Laat jouw mening achter! Je kan mij trouwens ook vinden op Days onder de gebruikersnaam Doev.

 

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant