Trending Android Apps

We bespreken een aantal apps die in korte tijd furore hebben gemaakt in de Google Play Store. Wat voor Android apps zitten daar bij?  Een super uitgebreide contactenlijst, een multi-film meesterwerk, een nieuwe Temple Run en een revolutionaire shop app.

Thread
Deze applicatie verrijkt je contacten in je telefoonlijst als nooit tevoren.  Hij werd geroemd in Austin bij de SXSW-conferentie en laat zien wie jou belt en zelfs waarom deze persoon jou zou kunnen bellen. De rede van bellen zou je namelijk kunnen opmaken uit de laatste social media post, e-mail of sms die zichtbaar zijn in jouw scherm als deze persoon belt. Nadat je het belletje beantwoord blijft de extra informatie zichtbaar zodat je ook tijdens het bellen kan refereren naar een tweet of e-mail. Benieuwd hoe het werkt?

Vyclone
Deze app plakt de filmpjes die jij en andere maken aan elkaar tot één  filmpje zodat je dezelfde activiteit ziet vanuit meerdere hoeken. Link simpelweg jouw filmpje met andere mensen in de buurt en de app monteert de filmpjes tot een multi-perspectief. Waar de app het best tot zijn recht komt? Een concert. Het samenvoegen van meerdere filmpjes zorgt voor een hele gave live-registratie, zoals bij  Jason Mraz of   Ed Sheeran. Vyclone is te downloaden in  Google Play en App Store.

Temple Run:Oz
Een uitbreiding van één van  de meest gedownloade apps ooit.  In deze editie keer speel je James Franco in het land van Oz. De game dankt zijn lancering voor een groot deel aan de première van de gelijknamige Disneyfilm. De omgeving ziet er spectaculair uit net als de ritjes met de luchtballon. Dit keer overigens geen reusachtige gorilla die achter je aan zit, maar een gevleugelde baviaan.  Genoeg Ren, spring en-vliegplezier voor  Android en iPhone.

Augment
Dit is een app die het shoppen verandert en versimpeld. Met Augment kan je met behulp van je smartphone of iPad kijken hoe een bepaald meubel, kunstobject of tv eruit ziet in jouw omgeving. De app werkt, zoals de naam al doet vermoeden, op basis van  augmented reality. Mits een product online beschikbaar is via Augment kan een product live projecteren op je smartphone of iPad. Hierdoor kan je meteen kijken of die bank wel past en hoe die tv eruit zou zien in de slaapkamer. Revolutionaire shopbelevenis!

Wat vind jij van bovenstaande Android apps? Heb je nog een goede aanvulling?

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant