Al je passen digitaal op je Iphone

Met de zin “ Maak plastic passen verleden tijd” wordt de PassMaker geïntroduceerd. Je plastic passen kan je nu namelijk toevoegen aan je Passbook*. Scan de barcode van je bonuskaart, airmiles of een andere (klanten)pas en bewaar deze in Passbook. Geen pasjes meer in je portemonnee, maar digitaal in je telefoon. De app is gemaakt door de jonge webdesigner Remco van der Veer (16) en appbouwer Daan Lemmen (14), en niet zonder succes. De app is 19 november gelanceerd en staat nu al op plaats 3 in de categorie ‘betaalde apps’. Puike prestatie van deze jonge honden, goed reden om een van hen (Daan) kort te spreken over het succes van deze app.

Daan is pas veertien jaar maar ontwikkelde al meerdere apps, waaronder een rooster app voor zijn middelbare school in Nijmegen waar hij in het derde jaar van het Gymnasium zit. ‘Er was nu alleen maar een desktop versie, dit is toch een stuk handiger’ aldus Daan. Verder prijken er nog de Twitquiz app (wat weet jij allemaal over je vrienden op Twitter), een Businesscardmaker (de naam zegt het al) en een app voor de jongeren radiozender Radio XD op zijn CV. Naar eigen zeggen heeft Daan “gewoon veel filmpjes op Youtube en informatie op Google bekeken” om zich op die manier op te leiden tot volleerd Appbouwer. “hele codes herkennen en bewerken gaat nu makkelijk”.

Appbouwer Daan Lemmen

Daan werd benaderd door Remco van der Veer die iemand zocht om zijn idee van de PassMaker om te zetten in een app. Remco is een jonge, maar ondertussen al redelijk bedreven webdesigner en de mix tussen deze twee ambitieuze jongelingen leverde al snel succes op. Wel moet de PassMaker zich nog gaan ontwikkelen. Er moet nog meer passen beschikbaar worden en het customizen van passen zal worden uitgebreid. Ook technisch moet er nog wat geüpdatet worden, nu kan er nog niet worden gegarandeerd dat de barcodes met alle lezers uitgelezen kunnen worden.

Of Daan verder nog toekomstplannen heeft? “Voorlopig ben ik druk met de PassMaker en met school, maar mensen kunnen wel altijd een aanvraag doen op mijn website”. Het ultieme doel voor nu? “ Het zou natuurlijk heel gaaf zijn als we op de nummer 1 positie komen in de App store”. Dan moet wel het immens populaire Whatsapp worden verslagen.

Wij zijn in ieder geval enthousiast over de PassMaker en zijn benieuwd naar nieuwe opties. Over een tijdje zullen de identiteitsbewijzen en betaalpassen hopelijk ook digitaal beschikbaar worden dan wordt niet alleen mijn bonuskaart, maar mijn hele portemonnee overbodig. Voor nu is dat nog een utopie, maar de PassMaker zet een stap in de goede richting. Heb jij de PassMaker al geprobeerd? Download in de Appstore en laat horen wat je ervan vindt bij de reacties. Onderaan zie je een foto van mijn eigen ingelezen bonuskaart.

*Passbook?
Apple heeft sinds iOS 6 een nieuwe app: Passbook. Hierin kan je al je via internet gekochte kaartjes bewaren zoals: vliegtickets, concertkaarten, bioscoopkaartjes en alles wat je online koopt bewaren op je telefoon. Nooit meer je tickets kwijtraken.

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant