WhatsApp voor Android in een nieuw jasje gestoken

WhatsApp voor Android heeft een flinke visuele update gekregen. De populaire messaging app heeft in de nieuwe versie een ‘platter’ uiterlijk die beter bij het material design van Android Lollipop past. 

De nieuwe WhatsApp update is op dit moment nog niet te krijgen via de Google Play Store, maar is voor geïnteresseerden al wel te downloaden. Via de website van de berichtendienst is het installatiebestand al wel te verkrijgen. Let wel op dat je hiervoor eerst de telefoon toestemming moet geven om apps van onbekende bronnen te installeren. Dit sta je toe via Instellingen > Beveiliging > Onbekende bronnen.

Het downloaden en installeren van dit bestand heeft verder geen gevolgen voor je huidige licentie op WhatsApp, je hoeft niet opnieuw te betalen voor de app. Ook blijf je gewoon de gespreksgeschiedenis houden. Anders is het altijd mogelijk om eventjes te wachten, wij verwachten de update later deze week in de Play Store.

De grootste verandering van de nieuwe update zit in het design; er zijn verder geen nieuwe opties toegevoegd. De app oogt nu wat moderner, rustiger en bevat minder icoontjes. Ook zijn de foto’s van contacten rond geworden en staat de bel-optie prominenter in beeld.

Er werd al enige tijd over het nieuwe uiterlijk voor WhatsApp gespeculeerd. Sinds Android 5.0 aangekondigd is, werd er al gesproken over het mogelijke nieuwe uiterlijk. WhatsApp heeft niet alle design richtlijnen van Google overgenomen in het design. Google heeft bijvoorbeeld een plus-teken in de rechter onderhoek voor nieuwe berichten, terwijl WhatsApp gekozen heeft voor een spraakballonnetje aan de rechter bovenkant.

Wat vinden jullie van het nieuwe uiterlijk van WhatsApp?

screens

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant