Whatsapp voor Business binnenkort beschikbaar

Whatsapp heeft Whatsapp Business officieel geïntroduceerd in verschillende landen. Andere landen zouden snel volgen, waaronder Nederland.

Eerder maakte Facebook al bekend dat zij een zakelijke variant voor Whatsapp wilde lanceren. Want hoewel al veel bedrijven gebruik maakte van de communicatie app, waren er tot nu toe geen zakelijke functies beschikbaar. Maar daar is nu verandering in gekomen voor Indonesië, Italië, Mexico, het Verenigd Koningrijk en de Verenigde Staten. Andere landen zouden snel volgen, geeft de eigenaar van de app, Facebook, aan.

Snelle antwoorden
Whatsapp Business is speciaal ontwikkeld voor bedrijven. Bedrijven hebben nu de mogelijkheid om met hun klanten te communiceren door automatische- en snelle antwoorden te verzenden. Zo is het voor bedrijven mogelijk om antwoorden op te slaan op veel gestelde vragen. Wanneer de vraag wordt gesteld, wordt er dus automatisch antwoord gegeven. Naast het geven van snelle- en automatische antwoorden, kun je ook een afwezigheidsbericht instellen. Zo weten klanten wanneer zij een antwoord kunnen verwachten.

Statistieken
Ook hebben bedrijven de mogelijkheid om bepaalde statistieken in te zien. Zo kunnen bedrijven inzien hoe vaak de verzonden berichten vanuit het bedrijf daadwerkelijk zijn verzonden, afgeleverd en gelezen.

Betaalde app
Hoewel de app bekend staat om zijn gratis diensten, geldt dit voor de Business variant niet. Het gebruik van de app is alleen mogelijk met een geverifieerd en betaald account. Whatsapp geeft aan dat het op deze manier controle heeft over welke bedrijven toegang hebben tot de dienst en moet het ongewenste communicatie en spam voorkomen.

Share

Ook interessant