Veilig onderweg: hoe doe je dat?

veilig onderweg

Dankzij de nieuwste technologie en de komst van sociale media zijn vrienden, familie en zelfs verre kennissen altijd dichtbij, waar je ook bent. Dus ook wanneer je in de auto zit. Elke keer als jij een berichtje ontvangt, wordt je namelijk afgeleid en een ongeluk zit in een klein hoekje. Gelukkig zijn er verschillende apps waardoor jij veilig de weg op kunt!

Veilig onderweg met deze apps

Wanneer je tijdens het rijden met je telefoon bezig bent, is de kans op een ongeval minstens 25 keer zo groot. Het is dus erg belangrijk dat je je smartphone zo instelt dat je niet afgeleid wordt door appjes, meldingen en telefoontjes. Hieronder hebben wij een aantal handige apps op een rijtje gezet!

AutoModus Bubbu - AndroidBubba - Apple

De AutoModus-app is ontwikkeld door Interpolis. Deze app zorgt ervoor dat je geen pushnotificaties, updates en meldingen binnenkrijgt wanneer je onderweg bent. Voordat je wegrijdt vanuit huis of je werk hoef je alleen maar de app te starten. Wanneer je dit gedaan hebt zie je alleen de melding ‘AutoModus’ en wordt je dus niet verder afgeleid door meldingen en pushnotificaties. Een leuke toevoeging van de app is dat er een wedstrijdelement is ingebouwd. Hierdoor kun je zo veel mogelijk punten verzamelen wanneer je offline autorijdt. Open je tijdens het rijden toch een appje of stel je de navigatie in, dan krijg je strafpunten. Daag vrienden en familie uit en verzamel de meeste punten!

veilig onderweg met automodus

Drivemode Bubbu - AndroidBubba - Apple

Deze handige app kun je zonder naar het scherm te kijken bedienen. Je stelt de navigatie in door middel van een swipe-beweging, audio feedback of een simpele aanraking op het scherm. De drivemode-app schakelt niet je verbinding uit, waardoor berichten en oproepen nog steeds binnenkomen. Je stelt deze dus in zonder naar het scherm te turen. Daarnaast werkt de app samen met andere apps, waaronder Google Calendar en Maps. Zo leest de Drivemode-app leest het adres namelijk en voert deze automatisch in Maps. Ook kun je de niet-storen functie inschakelen, waardoor inkomende oproepen en berichten automatisch beantwoord worden.

veilig onderweg met drivemode

In-Traffic Reply Bubbu - Android

Zodra je in de auto stapt en harden dan 10 kilometer per uur rijdt, verstuurt de InTraffic Reply-app automatisch berichten naar de afzender. Op deze manier blijf je sociaal en houd je toch je aandacht bij het verkeer. De app wordt dus automatisch geactiveerd als je 10 kilometer per uur of harder rijdt. De app meet jouw snelheid door naar de GPS te kijken en je ontvangt een notificatie zodra de app start. Hierdoor kun je de app ook deactiveren wanneer je aan het hardlopen bent. Ook met deze app ben je dus veilig onderweg!

veilig onderweg met Intraffic

De Rij veilig app Bubbu - Android

Deze app van de verzekering a.s.r. zorgt ervoor dat je telefoon wordt geblokkeerd wanneer je aan het rijden bent. Hierdoor ontvang je geen berichtjes of meldingen meer. Zodra je stil staat krijg je alle meldingen weer binnen. Je kunt met deze app gewoon de navigatie en de handsfree belfunctie blijven gebruiken, wel zo handig!

veilig onderweg met rijveilig

TimesUpp Verkeer & AgendaBubbu - AndroidBubba - Apple

Deze app is hartstikke overzichtelijk: files, vertragingen en afspraken worden verwerkt en meteen krijg je alternatieve routes. Ook krijg je een pushbericht als het tijd is om te vertrekken op basis van het verkeer. Met deze app ben je dus altijd op tijd, waardoor jij rustig kunt rijden en veilig onderweg bent.

Wil je meer informatie om veilig de weg op te gaan? Kijk dan op de website van Mono, dit is een initiatief van de Rijksoverheid om appen achter het stuur tegen te gaan.

veilig onderweg met times upp

Share

Ook interessant