Top 8 apps voor de zomer van 2018

De zomer van 2018 gaat bijna van start en dat betekent tijd voor barbecues, festivals, reizen en vakanties en genieten van de warme zonnestralen. Om het je deze zomer allemaal wat makkelijker te maken hebben we speciaal voor jou een handig top 8 overzicht samengesteld van de beste apps zodat je de zomer van 2018 eenvoudig doorkomt en het maximale uit je smartphone haalt!

1. QSun – Sun Safety & UV Forecast QSun - Android iOS

QSun
Warme zonnestralen zijn natuurlijk heerlijk en onmisbaar voor je huid. Alleen je huid blootstellen aan te veel UV-straling kan al gebeuren met ‘eventjes’ in de zon te zitten. Met het gebruik van de QSun app voorkom je verbranding en zonneallergieën. De app kan volledig op jou gepersonaliseerd worden. Zo kan de app bijvoorbeeld precies vaststellen wat je huidskleur is en geeft je handige tips wanneer je je weer moet insmeren. Een andere leuke feature is dat de app de leeftijd en gezondheid van je huid kan vaststellen door handige AI technologie. QSun heeft nog tal van andere functies en houdt je huid veilig in de warme zomermaanden!

2. Waze – GPS, Kaarten Verkeersinfo & Live Navigatie Android iOS

Waze
Weet altijd wat er gebeurt op de weg met Waze. Waze is een razend populaire app die je realtime informatie biedt over verkeer, werkzaamheden, politie, controles, ongelukken en meer. Je bent sneller op je bestemming want je route wordt onmiddellijk aangepast om drukte te vermijden en om tijd te besparen. Waze geeft ook meldingen van de goedkoopste brandstof langs je route, zo kun je ook nog eens eenvoudig geld besparen in Nederland of als je onderweg bent naar je vakantiebestemming!

3. BBQ Grill Maker – Android iOS

BBQ Grill Maker
Het barbecueseizoen is ook weer begonnen en wil je alvast even oefenen voor die geplande bbq die je hebt staan? Dan is de game BBQ Grill Maker wel wat voor jou. De kolen gloeien, het rooster is heet en het enige wat nog mist is een goede chef. De prachtige HD graphics zorgen voor een realistische look-and-feel en laten je bijna kwijlen over je mooie smartphone. Pas alleen op dat je het niet te vaak speelt want je wilt toch niet op de hond van Pavlov gaan lijken?

4. FestivAll – All Music Festivals Android iOS

FestivAll
Zacht (zomers) weer, goede vibes, dansen en sjansen, ja ja: Het festivalseizoen is weer in volle gang! Het vinden van een goede app die je van alle informatie kan voorzien over festivals, artiesten en line-up is altijd wat lastig te vinden, maar het lijkt erop dat de app FestivAll dit allemaal voor elkaar heeft gekregen. Filter op land (ook handig voor als je op reis bent) en de app verzorgt een lijst met zo’n beetje alle festivals in dat land. Daarnaast vind je alle line-ups terug, achtergrondinformatie van artiesten, een directe link naar spotify en de mogelijkheid tot tickets kopen. De naam FestivAll doet dus zeker niet onder aan de verwachtingen!

5. WK App 2018 WK App 2018 iOS - WK App 2018

WK App 2018
Zo’n beetje iedereen is inmiddels op de hoogte (toch Famke Louise? ;)) dat Oranje niet deelneemt aan het WK 2018 in Rusland. Ook al doet Oranje niet mee zijn de échte voetballiefhebbers enthousiast over dit voetbaltoernooi. Het is altijd een lust voor het oog om de sterspelers van grote clubs uit zien te komen voor hun eigen land en dit belooft toch een hoop spanning en sensatie waarbij gemoederen bij fans hoog oplopen. De WK App 2018 is erg overzichtelijk en je blijft realtime op de hoogte van de laatste goalmeldingen. Een échte aanrader!

6. Memrise: Leer talen Android iOS


De talenapp Memrise is al wat langer onder ons maar mocht ook zeker niet in dit rijtje missen. Memrise kreeg afgelopen jaar zelfs de Best App 2017 award! Als je je aan het voorbereiden bent op je volgende reis of avontuur waarvan je het woord proost niet eens weet te vertellen in de taal van jouw bestemmingsland, dan is Memrise dé ideale oplossing om op een leuke, interactieve manier toch nog even wat aan je woordenschat te doen.

7. MyFitnessPal: Calorieënteller Android iOS

MyFitnessPal
De zomer is natuurlijk heerlijk, maar tegelijkertijd ook erg gevaarlijk voor diegenen die het afgelopen half jaar hebben zitten zwoegen en zweten om hun summer body te kweken en er nu tiptop uitzien. Er zijn genoeg prikkels om je heen die jouw sportmindset op de proef stellen. Dus, wil je op de hoogte blijven van het aantal calorieën dat je per dag tot je neemt zodat je na de zomer niet teleurgesteld bent in jezelf? De app MyFitnessPal brengt je in ieder geval goed op weg. De app is voorzien van de grootste voedseldatabase (meer dan 6.000.000 soorten voedsel) en hierdoor vind je zo’n beetje alle etenswaren terug die verkrijgbaar zijn met een vermelding van alle belangrijke voedingsstoffen!

8. 30 Seconds Android - 30 Seconds iOS - 30 Seconds

30 Seconds
Het razend populaire bordspel 30 Seconds is bij de meesten van jullie al wat langer bekend. Dit supersnelle spel speel je met je vrienden op een zwoele zomeravond in de tuin onder het genot van je favoriete drankje, maar wist je ook dat er een app van 30 Seconds bestond? Nu kun je zelfs onderweg naar je favoriete vakantiebestemming laten zien wie de slimste is!

Share

Ook interessant