Swing Copters, onze volgende 8-bit verslaving?

Intussen kent iedereen het spel Flappy Bird wel: het simpele 8-bit spelletje van de Vietnamees Dong Nguyen. Dit spel werd zo populair werd dat de maker zich genoodzaakt voelde om het spel weer offline te halen. Na het offline halen gaf de ontwikkelaar aan met meerdere spellen te komen; even moeilijk (durven we ‘frustrerend’ te zeggen?), maar ook even leuk. Komende week komt zijn nieuwste 8-bit creatie uit: Swing Copters. 

Het succes van Flappy Bird ligt in de eenvoud. Door een goed getimede tap op het scherm loods je de vogel door de verticale pijpen in het spel. Het klinkt zo makkelijk, totdat je eraan begint. Vaak haal je de eerste pijp pas na enkele pogingen, maar wat een gevoel van opluchting geeft het als het gelukt is… En dan komen de volgende pijpen…

Het spel Swing Copters krijgt dezelfde verslavende gameplay, maar wordt nóg moeilijker. In het spel ben je een mannetje met een propellor op je hoofd die tussen balken met rondzwaaiende hamers moet vliegen. Wanneer je links tikt, vlieg je naar links en als je rechts tikt ga je naar rechts. Probeer te overleven: zo simpel is het.

gameplay

Het lijkt heel simpel maar is, zoals we van Nguyens’ spellen gewend zijn, verschrikkelijk lastig. Maar de eenvoud van de gameplay laat je het spel er makkelijk bij pakken. Dat ene minuutje dat je even afdwaalt van je studie, als je wacht op de bus, als je wacht tot je koffie gezet is… De eenvoud van het spel en het feit dat je niet eerst levels uit moet spelen, zorgen ervoor dat je vele uren verknocht bent aan het spel. En je blijft doorgaan tot je de highscore verbroken hebt.

[edit: 26-08-2014]

Er is veel kritiek geweest op de moeilijkheidsgraad van het spel. Het is voor de meeste spelers al lastig om überhaupt tot een score te komen, laat staan een high score te verbreken. Volgens de ontwikkelaar moet het spel met de komende update makkelijker worden. We zijn benieuwd! Het is al lastig genoeg om de high score van 2 te verbreken..

Download:
Android Android
iOS iOS
WPsmall Windows Phone (dit is de namaak versie ‘Fox Swing Copters’)

Bron: Touch Arcade

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant