South Park app

Series, wie volgt ze niet? Afgelopen jaren zijn series uitgegroeid tot een groter succes dan films; er zit meer budget in, het verhaal is uitgebreider en je leert de personages echt kennen. Het is alleen jammer dat je de nieuwste aflevering illegaal moet downloaden of soms een jaar moet wachten totdat hij in Nederland op tv is. Dat moet toch makkelijker kunnen? De bedenkers van tekenfilmserie South Park vinden van wel. 

Love ‘em or Hate ‘em, maar de tekenfilmserie South Park is behoorlijk innovatief voor hun fans. Natuurlijk kun je de serie op Comedy Central volgen of de nieuwste afleveringen downloaden, maar je kan de afleveringen ook online kijken. Comedy Central heeft slim gebruik gemaakt van de downloadende fans die alles on demand willen kijken. En als je sporadisch een enkele advertentie in de aflevering ziet, is dat ook niet het einde van de wereld. Met deze gedachte was SouthPark.nl geboren: de aflevering die jij wil, wanneer jij wil, legaal streamen.

South Park gaat nu een stap verder en heeft een mobiele app voor Android en iOS gelanceerd. Met de app kun je legaal alle seizoenen van de serie kijken in een perfecte kwaliteit. Bij de eerste afleveringen die wij getest hebben zitten geen advertenties, al sluiten we (met het zicht op het begin van southpark.nl/southparkstudios.com) niet uit dat dit in de toekomst wel gaat komen.

Er is weinig mis met deze app: de videokwaliteit is goed, de afleveringen starten snel op en het browsen door de seizoenen is eenvoudig. De app werkt in Nederland perfect (België nog niet) maar er is (nog?) geen ondertiteling beschikbaar. We verwachten dat dit in de toekomst wel kan komen, aangezien de liefhebber ook de Duitse nagesynchroniseerde afleveringen kan kijken.

Wij zijn groot fan van deze ontwikkeling. Met al het downloadgeweld kan een productiestudio de fans tot zich binden door de afleveringen online te publiceren. Zo verdient de studio er ook wat aan en hoeven wij ons niet te wagen aan illegale praktijken… 😉

Wat vinden jullie van series-apps? Goed idee, of kijk je liever op een tv/computer? En welke serie moet nu volgen? Deel het met ons!

Download de app direct:

Android Android
365Scores app iOS iOS
WPsmall Windows (onofficieel, maar dezelfde maker heeft ook andere series!)

 

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant