Grappige app: Say The Same Thing

De gasten van de band OK GO (weetjewel van  die lopende band) hebben een game ontwikkelt voor iPhone en Android die is ontstaan uit een spelletje dat je ook met z’n tweeën zonder smartphone kan spelen genaamd: Say the same thing. In de titel zit ook meteen het doel van het spel verstopt. Hoe zorg je ervoor dat je op hetzelfde moment allebei precies hetzelfde zegt? Door te associeren. Bij dit spel doe je dat door om de beurt een woord te noemen en vervolgens een nieuw woord te noemen dat hier tussenin valt en dat je met beide woorden associeert. Even een voorbeeld. Stel ik begin en noem het willekeurig gekozen woord ‘Fruit’ mijn partner  zegt ‘smartphone’. Vervolgens kiezen we beiden voor ‘Apple’. Bij fruit kan je natuurlijk denken aan een appel en bij een smartphone aan de iPhone van Apple. Nog niet duidelijk?  De jongens van OK GO introduceren hun spelletje met deze komische video:

Samen spelen, samen delen
Het leuke aan dit spel is dat je niet, zoals bij veel andere spellen, tegen iemand speelt maar met iemand. Geen tegenstander, maar een partner. Dat zorgt voor extra veel plezier omdat je eigenlijk altijd wint. Dit idee van samen tot een oplossing geeft een euforisch gevoel als je eenmaal hetzelfde zegt en daarnaast is het spel ook erg grappig. Tijdens het spelen kom je namelijk soms de meest rare en grappige onderwerpen tegen waardoor je een glimlach (of slappe lach) niet kan onderdrukken.

Als je jouw waardering of juist frustratie wil tonen over de woordkeuze van je partner kan dat door stempels over woorden te plakken met teksten als: ‘lol’, ‘best answer’ of ‘seriously?’. Ook zijn er enkele plaatjes mogelijk en kan je chatten met je partner.

Je kan het spel spelen tegen een onbekenden en tegen je Facebook vrienden. In het eerste geval zal je vanwege het internationale karakter in het Engels moeten spelen. Tegen je eigen vrienden is dat natuurlijk niet nodig.

Nadeel
Ook de jongens van OK GO willen een slaatje slaan uit het spelletje en dat zorgt voor een wat irritant verdienmodel. Je betaalt namelijk in bananen (2) per  spel. Op een gegeven moment zijn deze bananen op en moet je nieuwe kopen. 20 bananen kosten 0,89 cent. Daarbij komt dat voor het gebruiken van de stempels ook bananen moet inleveren. Beetje jammer, ik had liever een klein bedrag betaald voor de app dan voor de credits in de app.

Say the same thing is een hilarisch spel dat je zeker moet gaan proberen, alleen jammer dat de kosten op een rare manier worden berekend. Maar goed de eerst 20 spellen speel je in ieder geval gratis.

Heb jij Say the same thing al geprobeerd? Laat je mening horen onder dit artikel.

Share

Martijn

Google + schrijft op een toegankelijke manier over smartphones, apps, tablets, lifestyle en alles wat daar in de buurt komt. Met veel enthousiasme, plezier en een eigen mening zorgt hij dat je op de hoogte blijft. Heb je vragen, suggesties of een briljant idee? Martijn helpt je graag en is van vele markten thuis.
Twitter @Doev

Ook interessant