Personaliseer je Windows Phone met Tile Art

Windows Phone gebruikers hadden tot halverwege vorig jaar weinig keuze om hun telefoon echt eigen te maken. Tuurlijk kon je de kleur en grootte van de tiles aanpassen, maar daar bleef het bij. Bij de introdutie van Windows 8.1 kon je tiles transparant maken, waardoor de achtergrondfoto zichtbaar werd. Maar de personalisatie gaat nu nog verder: een Windows Phone 8.1-smartphone kun je nu helemaal naar smaak inrichten met de nieuwe app Tile Art

Smartphone personalisatie kennen we al langer. Van Apple smartphones is het achtergrondscherm en vergrendelscherm te veranderen en Android spant de kroon met de geheel samen te stellen homescreens en widgets. Microsoft bleef altijd een beetje achter op dit vlak, maar dat is nu gelukkig ook veranderd.

Met de nieuwe app Tile Art kun je nieuwe thema’s op de tegels van jouw home screen plakken. Verschillende artiesten en merken hebben al zelf thema’s beschikbaar gesteld, maar je kunt ook zelf aan de slag. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een aantal mooie foto’s in PNG die je voorziet van een transparante achtergrond. Deze afbeelding kun zelf in een aantal tegels indelen, zodat jij denkt dat de afbeelding het best tot zijn recht komt. Herhaal dit proces een paar keer om een echt thema te creëren. Op het homescherm kun je vervolgens deze tegels inladen en de apps eromheen zetten.

Tile Art voorbeelden

Tile Art is leuk, maar soms heb je wat meer inspiratie nodig om echt goed op gang te komen. Er is veel mogelijk en je maakt het zo persoonlijk als je zelf wilt. Hopelijk helpen onderstaande afbeeldingen met het opwekken van je creativiteit.

Pokémon

 

SpongeBob

spongebob-2

 

Koekiemonster

tile art

Naruto

 

 

Tot slot

Tile Art is een leuke nieuwe methode om het maximale uit je Windows Phone te halen. Het is leuk om voorbeelden te kijken, maar natuurlijk nog leuker om deze plaatjes zelf te maken! Om dit alles nog leuker te maken, heeft Microsoft een wereldwijde wedstrijd aangemaakt voor Tile Art kunstenaars, waarbij er 10 finalisten een Nokia Lumia 930 telefoon kunnen winnen. Daarnaast winnen de vier finalisten, naast eeuwige roem in de Tile Art gallerij, een Microsoft Surface Pro 3 en een geldbedrag van $ 1.500,-! Inzendingen kunnen nog tot 24 februari 2015 en de winnaar wordt op 31 maart bekend gemaakt. Klik hier voor de actievoorwaarden. 

Let op: om Tile Art te installeren moet je telefoon tenminste Windows Phone 8.1 hebben. De nieuwste softwareversie is op veel telefoons te verkrijgen, zoals bijvoorbeeld de Nokia Lumia 930 of  Lumia 630 en zelfs de Lumia 520. Weet je niet zeker of je de juiste softwareversie hebt? Ga dan naar Instellingen > Info > Meer informatie. Om de software te updaten ga je naar Instellingen > Telefoonupdates.

Wil je Tile Art uitproberen? Klik dan hier voor de app.

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant