Sony maakt onderwater apps

Als één telefoonmerk overtuigd is van hun waterdichte telefoon-technologie, dan is dat Sony wel. De IP-58 klasse van de Sony Xperia Z1 en Z2 zorgt ervoor dat de telefoon niet alleen waterdicht is; je kunt de Xperia zelfs in beperkte mate onder water gebruiken! Ontwikkelaars van Sony hebben nu ook een techniek ontwikkeld waarmee de telefoon ‘aanvoelt’ wanneer het boven- of onder water wordt gehouden. 

Sinds Sony de Xperia Z waterdicht heeft gemaakt, is het merk leading in de waterdichte technologie. Telkens meer telefoons worden in een bepaalde mate spatwaterdicht gemaakt (denk bijvoorbeeld aan de Samsung Galaxy S5), maar tot nu toe heeft nog geen concurrent het gered om de telefoon echt waterdicht te maken. Het enige wat je moet doen is de klepjes goed afsluiten en je kunt vervolgens je Xperia een half uur lang op 1,5 meter diepte houden. Natuurlijk is voorzichtigheid geboden, maar cool is het wel.

Met de nieuwste techniek vanuit Sony gaat het merk nog een stap verder; ze zijn zo overtuigd van hun waterdichtheid dat ze speciale apps ontwikkelen voor onderwatergebruik. Bij de nieuwe game ‘Goldie‘ moet je een goudvis helpen met zwemmen door je telefoon onder water te houden. De telefoon heeft door wanneer de telefoon uit het water is en dan houdt de vis gelijk op met zwemmen.

Er is ook een spel ontwikkeld waarmee je een onderzeeër onder water bestuurt, een waterplanten app en een ‘donkere kamer‘ ontwikkel app. De spelletjes stellen op het moment nog niet veel voor, maar het is een start van een compleet nieuwe technologie. Sony heeft dan ook ontwikkelaars uitgenodigd om zelf ook onderwater apps te maken en deze technologie tot het maximale te benutten.

Dus, hoe lang blijf jij de volgende keer in bad spelen?

Meer info vind je op de Sony USA site

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant