Lekker de natuur in met deze wandel-apps

wandel-apps

Het is weer lente! Lekker de natuur in voor een mooie wandeling of fietstocht. Wist je dat je telefoon meenemen tijdens een wandeling is niet alleen veilig, maar ook erg leuk is. Zo zijn er tal van interactieve wandel-apps die je kunt gebruiken tijdens een ontspannende wandeling. Maak bijvoorbeeld gebruik van een route-app, natuur-apps om meer over bepaalde planten te weten te komen of bewegings-apps die je verbrande calorieën bijhouden!

1. Natuur Routes van Natuurmonumenten Bubbu - AndroidBubba - Apple

Ontdek de mooiste natuurgebieden van Nederland met de Natuur Routes-app van Natuurmonumenten. In deze app vind je ongeveer 300 wandel- en fietsroutes door het hele land. Ook krijg je informatie over de routes en de omgeving van de boswachters in het gebied.

wandel-apps

2. Beleefroutes Bubbu - AndroidBubba - Apple

Met deze handige app heb je toegang tot 28 wandelroutes. Deze app is helemaal gratis en je kunt de routes offline bekijken, dit bespaart natuurlijk weer een hoop dataverbruik! Elke route heeft daarnaast een thema waardoor een wandeling nog leuker wordt.

3. HollandRoute App Bubbu - AndroidBubba - Apple

De naam zegt het al: deze app voegt meer beleving toe aan jouw wandeling. In de app vind je onder andere gidsroutes, quizroutes, kinderroutes en verhalenroutes. Tijdens de wandeling krijg je signalen wanneer er zich bijzondere objecten of gebieden in de omgeving bevinden. Je ontvangt dan diverse weetjes, anekdotes, informatie, spelletje of quiz. Deze app is een leuke toevoeging voor kinderen tijdens een lange wandeling!

wandel-apps

4. Klompenpaden Bubbu - AndroidBubba - Apple

Wat is er nu lekkerder dan wandelen over klompenpaden? Bijna niets dus. Deze app toont je tal van klompenpadenroutes, filmpjes, geluidsfragmenten en historische documenten. Hierdoor leer je tijdens een wandeling wat meer over de mooie omgeving.

wandel-apps

5. Vogels in Nederland Bubbu - AndroidBubba - Apple

De kans is groot dat je tijdens een mooie wandeling ook dieren tegenkomt. Ook hiervoor zijn verschillende apps ontwikkeld, zoals deze app Vogels in Nederland. De meest voorkomende vogelsoorten worden op een eenvoudige manier weergegeven. Ook staan er foto’s in van de vogelsoorten zodat je deze kunt vergelijken met de vogel die jij gespot hebt!

wandel-apps

7. Runtastic Steps Bubbu - AndroidBubba - Apple

Elke stap die je zet wordt door de app Runtastic Pedometer geregistreerd. Daarnaast krijg je een seintje wanneer je het aanbevolen aantal stappen bereikt hebt. Aan het einde van de dag toont de app hoeveel stappen je hebt gelopen. Ook maakt de app een schatting van de afstand die je hebt afgelegd. Je kunt de instellingen aanpassen naar jouw lengte zodat de gegevens accurater worden weergegeven.

Welke van deze wandel-apps gebruik jij het liefst tijdens een mooie wandeling?

wandel-apps

Share

Ook interessant