Draw me like one of your French Girls

Wie kent Pictionary lookalike Draw Something nog? De immens populaire teken-app was in 2012 mede verantwoordelijk voor de massale tablet- en stylus verkopen. Waar je ook keek, iedereen daagde elkaar uit om de tekenkunsten te vertonen. Deze creatievelingen kunnen weer in hun handen wrijven: er is een nieuwe teken-app! 

Draw me like one of your French girls

De app French Girls laat gebruikers op basis van foto’s tekenen. De naam, afgeleid van “Draw me like one of your French Girls“, een van de bekendste zinnen uit hitfilm Titanic. Deze zin werd in de film voor het eerst gebruikt toen Rose (Kate Winslet) een naaktportret liet tekenen door Jack (Leonardo DiCaprio) en is in 2008 uitgegroeid tot een succesvolle meme met, hoe kan het ook anders, een LOLcat. De meme werd in 2011 pas echt groot met een afbeelding van een hond, die op Tumblr geplaatst werd. Deze foto kreeg 11.000 notes op het social media kanaal.

french girl meme

De app

De app French Girls start met een man in onderbroek (zie header) die je instructies geeft. Je hoeft niks te koppelen aan je Facebook, Twitter, creditcard of wat dan ook, je hoeft alleen een selfie te maken. Vervolgens ga je naar de selfies van andere gebruikers en kies je een foto die je na wil tekenen. Na het tekenen krijg je de optie om de foto te delen met vrienden en kun je foto’s van anderen beoordelen.

Moet je een groot tekenwonder zijn voor deze app? Nee, het gaat om de plezier van het tekenen, je hoeft niet eens de foto 1 op 1 na te tekenen. Veel gebruikers steken de draak met de foto van de ander, pakken een element uit de foto of draaien afbeeldingen (bijvoorbeeld afbeelding t-shirt en de drager) om. Zelfs als je niet kunt tekenen brengt de app een lach op je gezicht.

De app French Girls is op het moment alleen nog voor de iPhone te downloaden, maar een blik op de website laat zien dat ze druk bezig zijn met de Android versie. Op deze website kun je trouwens ook de huidige top ranked afbeeldingen zien, om een gevoel te krijgen bij de app.

Begin vandaag nog!
Download:
iOS 
iOS

Share

Bart

is de social media marketeer van Phone House. Hij is dagelijks actief op Twitter en Facebook en houdt de ontwikkelingen in telecomland bij zodat jullie altijd de nieuwste, leukste en nuttigste blogposts kunnen lezen. Heb je vragen, ideeën of opmerkingen over dit blog? Stel ze gerust via socialmedia@phonehouse.nl en Bart voorziet je persoonlijk van een antwoord!

Ook interessant