De beste lees-apps voor boekenwurmen

de beste lees-apps

Het is vandaag Wereld Boeken Dag! Er gaat niets boven een goed boek. Toch zijn boeken vaak zwaar en niet handig om mee te nemen. Gelukkig bestaat er ook de mogelijkheid om je favoriete boeken op je smartphone of tablet te lezen. Zo heb je altijd de mooiste boeken binnen handbereik, maar geen zware tas die je mee met sjouwen. Speciaal voor de boekenwurmen onder ons hebben wij de beste lees-apps op een rijtje gezet.

1. Kobo Books Bubbu - AndroidBubba - Apple

De Kobo Books-app beschikt over een eigen digitale webwinkel, waardoor je binnen een klik digitale boeken kunt lezen. Een leuke bonus is dat je er zowel Nederlands- als Engelstalige boeken vindt. Zo kunnen ook Engelse literatuurliefhebbers uren leesplezier beleven met deze app. Daarnaast beschikt de app over tal van gratis boeken, waardoor jij uren zoet bent.

beste lees-apps

2. Aldiko Book Reader  Bubbu - AndroidBubba - Apple

Heb je al een eigen digitale boekencollectie? Dan is de app Aldiko Book Reader echt iets voor jou. Deze super simpele app is ontzettend handig wanneer jij al over een collectie e-books beschikt. Je kunt gemakkelijk epub- en pdf-bestanden uploaden zodat je vrijwel alle boeken kan lezen.

beste lees-apps

3. Google Play Books Bubbu - Android

Deze app is alleen verkrijgbaar voor Android telefoons. Deze app staat standaard op je Android telefoon. De leeservaring van deze app is zeer prettig. Je kunt namelijk het formaat en het lettertype aanpassen. Zo kun je de letters precies instellen zoals jij wilt om de leeservaring te verbeteren. Ook kun je notities toevoegen en kun je eigen pdf-bestanden toevoegen aan jouw bibliotheek, waardoor je ook je eigen werk kunt lezen.

beste lees-apps

4. Kindle Bubbu - AndroidBubba - Apple

Wist je dat je tegenwoordig op Amazon ook e-books kunt kopen? Deze boeken kun je super snel en simpel lezen via de Kindle-app. Naast boeken kun je met deze app ook je favoriete tijdschriften ‘doorbladeren’.  Boeken die niet via Amazon gekocht zijn kun je toevoegen, maar dit moet wel via een grote omweg. De app Kindle is uitstekend geschikt voor iedereen die van Engelstalige boeken houdt. Kindle heeft namelijk een groot scala aan buitenlandse titels.

beste lees-apps

5. Audible Bubbu - AndroidBubba - Apple

Heb je geen zin om zelf te lezen, maar wil je wel je tijd verdrijven met een goed verhaal? Probeer dan eens de app Audible. Deze app biedt tal van audioboeken aan, waardoor je lekker in het zonnetje kunt zitten zonder samengeknepen ogen om de kleine lettertjes te kunnen lezen. Ook kun je het  De, zodat je het tempo kan versnellen of verlagen en bepaalde hoofdstukken skippen. De app werkt samen met Kindle. Hierdoor heb je een uitgebreid aanbod aan audioboeken.

beste lees-apps

6. Wattpad Bubbu - AndroidBubba - Apple

Dankzij de app Wattpad kan iedereen zijn eigen verhaal delen. Daardoor heeft de app een bijzonder aanbod in boeken en verhalen, dus ook verhalen die je nergens anders tegenkomt. Je kunt daarnaast offline verhalen opslaan zodat je ze overal en altijd kunt lezen. Zo bespaar je ook nog eens op je data! De app is net als de verhalen gratis, wel zo handig als je graag boeken leest en niet te veel wil betalen.

Ben jij een echte boekenworm? Wat zijn volgens jou de beste lees-apps voor smartphones?

beste lees-apps

Share

Ook interessant