Leuke en educatieve apps voor kinderen

apps voor kinderen

Er bestaan meer dan miljoenen apps voor smartphones en tablets. Kinderen zijn ook steeds vaker niet van hun beeldscherm weg te slaan. Toch zijn niet alle apps even geschikt voor kinderen, maar gelukkig zijn er genoeg kindvriendelijke apps. Geen idee welke apps geschikt zijn? No worries. Wij hebben een aantal leuke en educatieve apps voor kinderen op een rijtje gezet!

1. Juf Jannie- Letters leren lezenBubbu - AndroidBubba - Apple

Zo bestaan er verschillende apps die kinderen kunnen gebruiken om te leren lezen. De app Juf Jannie, letters leren lezen  is speciaal ontwikkeld voor kinderen vanaf 4 jaar. In deze kindvriendelijke app vind je verschillende oefeningen die je kind helpen om lezen onder de knie te krijgen. De letters worden uitgesproken zodat kinderen snel weten welke klank er bij welke letter hoort.

apps voor kinderen

2. Juf Jannie – Letters flitsen Bubbu - AndroidBubba - Apple

Voor kinderen die al verder zijn met lezen is de app Juf Jannie, letters flitsen ideaal. Om goed te leren lezen is het van belang dat kinderen de letters geautomatiseerd hebben. Dit betekent in het kort dat kinderen een letter heel kort zien en dan meteen kunnen zeggen welke letter het is. Doordat de letters snel voorbij komen, moeten kinderen snel kunnen denken. Je kunt zelf instellen welke letters je kind ziet. Zo kun je de app precies afstellen op het niveau, wel zo handig natuurlijk. Ook kun je de app zo instellen dat deze met name letters laat zien waar hij of zij nog moeite mee heeft.

apps voor kinderen

3. Lola’s rekentreinBubba - Apple

Deze app leert kinderen rekensommetjes op te lossen tijdens een avontuurlijke treinrit. De vrolijke panda Lola vraagt hulp bij het oplossen van rekensommetjes. Deze educatieve app in spelvorm is nog verrassend uitdagend dankzij de verschillende niveaus Wanner de speler de eenvoudigere opdrachten helemaal onder de knie heeft, worden moeilijkere rekensommen weergegeven. Voor kinderen die nog niet kunnen lezen is er een begeleidende vertelstem. Deze app is geschikt voor kinderen van 3 en 7 jaar.

apps voor kinderen

4. Zet de klok – leren klokkijken Bubbu - AndroidBubba - Apple

Wil je graag dat je kind snel en eenvoudig leert klokkijken? Dan is de app Zet de klok ideaal. Met behulp van negen spelletjes leren kinderen snel klokkijken De vijf niveaus bestaan uit: uren, halve uren, kwartieren, vijf minuten en alles gemengd. Er zijn opdrachten met én zonder spraak. Er zijn een  bronzen, zilveren of gouden medaille te winnen wanneer een aantal opdrachten voltooid zijn.

educatieve apps voor kinderen

Overige tips

Wist je dat de meeste tablets en smartphones een ‘kids modus’ hebben? Hierdoor houd je eenvoudig bij wat kinderen spelen op je smartphone of tablet. Ook is het verstandig om je wachtvoord voor de App Store of Google Play store geheim te houden. Zo sta je niet voor verassingen wanneer je zoon of dochter ineens spelletjes heeft gekocht. Ook is het mogelijk om apps te beveiligen met een wachtwoord.

Welke apps voor kinderen heb jij op je smartphone of tablet staan?

Share

Ook interessant