6 Nachtrust-apps die je helpen om beter te slapen

nachtrust-apps

Je kent het wel: je zit nog even voor het slapengaan op je mobiel. Ook al merk je dit niet meteen. Je wordt hier vaak toch onrustig van vanwege het blauwe licht. Hierdoor slaap je minder diep en word je vaker wakker ’s nachts. De oplossing hiervoor: de nachtstand van je telefoon inschakelen en slaap bevorderende apps gebruiken. Hieronder hebben wij er een paar uitgelicht.

1. Sleep As Android Bubbu - Android

Een van de vele apps die je kunt gebruiken is Sleep As Android. Sleep As Android maakt een grafiekje van jouw slaapcyclus zodat jij jouw cyclus kunt verbeteren. Ook beschikt de app over een heleboel slaapgeluiden waardoor jij binnen no-time in slaap valt. Het enige wat je hoeft te doen is je telefoon inde buurt van je lichaam of op het matras te plaatsen en de app doet de rest! Dankzij de slimme wekker die je kunt instellen wordt je in jouw optimale slaapfase wakker gemaakt met rustgevende natuurgeluiden.

nachtrust-apps

2. Sleep Cycle alarm clock Bubbu - AndroidBubba - Apple

Ook Sleep Cycle is een slaap tracking-app. Het is een erg eenvoudige app die makkelijk in gebruik is. De wekker maakt je in je lichtste slaapfase wakker, waardoor je op de fijnste manier wakker wordt. Ook volgt deze app jouw slaappatronen door middel van een geluids- en trilling analyse. Hierdoor krijg je een beter inzicht in je slaappatroon. Mocht je altijd vermoeid wakker worden ’s ochtends en weet je niet waar het aan ligt? Deze app kan hier beter inzicht in geven.

nachtrust-apps

3. Runtastic Sleep Better Bubbu - AndroidBubba - Apple

De Sleep Better-app van Runtastic heeft een slaapmonitor die jouw slaapcyclus kan volgen en je gedetailleerde statistieken toont. Plaats jouw smartphone simpelweg naast je hoofdkussen en de app trackt jouw slaapcyclus. Ook deze app maakt gebruik van een slimme wekkerfunctie om je op het optimale moment wakker te maken.  Daarnaast kun je verschillende opties invullen zoals je cafeïne -en alcoholinname. Vul je slaapdagboek in voor de meest accurate gegevens. Misschien kun je wel een patroon ontdekken waardoor je slechter slaapt!

nachtrust-apps

4 Relax Melodies Bubbu - AndroidBubba - Apple

Kun je maar moeilijk in slaap vallen? Dan is de app Relax Melodies iets voor jou! Kies een aantal ontspannende geluiden. Je kunt zelf je favoriete deuntjes mixen. Mix een melodie met ontspannende natuurgeluiden toe en voilà je hebt je eigen slaapmix gemaakt.

nachtrust-apps

5. Sleepfulness Bubbu - AndroidBubba - Apple

Mindfulness is het hulpmiddel om naar jouw lichaam te luisteren en te ontdekken wat het nodig heeft. Met de app Sleepfulness val je rustig in slaap dankzij de kalmerende muziek die de kwaliteit van je nachtrust verbetert. Overdag kun je de app gebruiken voor mindfulnessoefeningen.

nachtrust-apps

6. SnurkLab Bubbu - AndroidBubba - Apple

Tot slot de perfecte app voor alle snurkers onder ons: SnurkLab. Weet jij zeker of heb je een vermoeden dat je snurkt? Dan is SnurkLab de app voor jou. De app helpt je namelijk om het snurken te verminderen en zo de invloed op jouw slaapcyclus te verkleinen

Welke nachtrust-apps ga jij gebruiken om voortaan beter te slapen?

nachtrust-apps

Share

Ook interessant